13 de juny 2014

Al bell mig del poble



Fa pocs dies es va inaugurar la nova Oficina Municipal de Turisme al bell mig de la Vila, sota del campanar de l’antiga església de Santa Maria. Un lloc que conec molt bé, perquè de petit m’hi havia estat hores i hores jugant amb els amics. Ara ha esdevingut un nou lloc emblemàtic de Puigcerdà que aviat serà un dels centres neuràlgics de la població.

El seu lloc immillorable –és molt visible i cèntric- faran de la nova oficina un lloc molt més agraciat que l’antiga oficina, que semblava posada en un lloc força amagat i inaccessible. Després de l’intent fallit de situar la nova oficina a l’edifici del Casino, que no va reeixir per problemes arquitectònics i d’accessibilitat, la nova ubicació crec que és tot un encert.

Naturalment, a gustos, colors i suposo que no tothom hi estarà d’acord en com ha quedat la nova oficina, però jo crec que el resultat no només és bo, sinó que és realment espectacular.

D’una banda, es recuperen elements que s’havien perdut totalment, com l’arc exterior reconstruït. Altres, com els basals dels pilars o la magnífica portalada interior de marbre rosat d’Isòvol, s’havien convertit en un niu de porqueria i ara llueixen esplendorosos.

Tanmateix, s’han integrat nous elements que abans restaven ocults, com les criptes i s’ha guanyat un nou espai on abans no hi havia gaire cosa.

Per tant, des d’aquest bloc, felicito a les autoritats municipals per l’obra aconseguida que, a més a més, ens ha costat molts pocs diners a les arques municipals, ja que la major parts de les obres han estat sufragades amb subvencions.