12 de febrer 2016

Puigcerdà i el parc fluvial del Querol



Un fet curiós de Puigcerdà és que viu una mica d’esquenes al Querol. Tradicionalment, el riu Querol ha estat la zona lletja de la Vila, on estava la presó, el barri de la Colònia Simon i antigament hi havia hagut les indústries. Una mica com passava abans dels Jocs Olímpics amb la relació entre la façana marítima de Barcelona i la ciutat.

D’un temps ençà, l’equip municipal de Puigcerdà estan realitzant un seguit de gestions a fi d’obrir un espai de lleure al voltant del Querol, per condicionar la façana del riu i poder establir-hi zona de barbacoes, parcs, senders per passejar, etcètera, des del pont del Teixidor fins a l’antic molí vell.

Crec que és un projecte de futur que, tot i el seu cost, valdrà molt la pena per Puigcerdà i la comarca en general, ja que ens obrirà tot un espai que ara està molt infrautilitzat i ens alguns punts, fins i tot degradat, per al lleure i l’esport.

Ens calen iniciatives com aquestes a la Vila, un cop consolidades les reformes al centre urbà i als nuclis d’Age i Vilallobent i possiblement sigui la gran assignatura pendent d’aquesta i de la propera legislatura, ja que donada la magnitud del projecte, difícilment es podrà enllestir en els quatre anys que dura el mandat municipal.