09 de desembre 2015

Tot un èxit



Estic una mica cansat de llegir a les notícies de premsa que tal o qual acte ha estat “un èxit”. No és que em molesti, naturalment, que les coses tinguin èxit, ans al contrari, m’agrada molt, però és que puc observar que hi ha una total manca criteri a l’hora de catalogar una cosa com a “èxit”.

Generalment, qui té la vista de posar a la nota de premsa que tal o qual activitat ha estat tot un èxti, té molts números de traspassar aquesta expressió al titular de la notícia. Els periodistes, per desgràcia, cada cop contrasten menys les notícies i, moltes vegades, es limiten a reproduir la nota de premsa íntegra, fins i tot amb faltes d’ortografia.

Però què és un “èxit”? Molt més del que t’esperaves? Llavors, no s’hauria de dir prèviament: “això serà un èxit si supera tal assistència de públic o de participants?”. Ho dic, perquè a costa de tants èxits, al final tot són èxits, i ja ningú no se’ls creu. És com una mena de redundància: els actes sempre són grans èxits, fins i tot quan no hi ha anat ni el tato i hi han participat quatre gats. Total, tot el que superi un mínim és un èxit…

1 Comments:

At 12:58 p. m., Anonymous Anònim said...

La quantitat de visites de Pons’s Blog de cada dia és un èxit :D

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home