25 d’abril 2016

Flash!



Darrerament, sembla que s’ha posat de moda posar uns cartells lluminosos a les farmàcies que et deixen cec només de mirar-te’ls de lluny. Entenc que les farmàcies són uns establiments especials, diguem-ne, estratègics i que és bo que es puguin veure des de força distància.

El problema rau quan vas en cotxe i no pots desviar la vistar sense posar en perill la conducció. L’alternativa és enlluernar-te, cosa encara pitjor.

Crec que els rètols lluminosos, del tipus que sigui, haurien d’estar regulats (si és que no ho estan ja). En aquest cas, s’hauria de complir la llei. No pot ser que vagis pel carrer de nit i hagis de posar-te ulleres de sol, per segons on passis.

Tanmateix, algunes botigues, per algun motiu que no acabo d’entendre, tenen una mena de llums flash a la zona dels rètols que van parpallejant de manera contínua. No sé si tenen cap utilitat, a part de cridar l’atenció, però també els trobo força molestos.

I ja posats a tocar el tema, també trobo força lamentable que alguns rètols anunciadors de certs establiments, per exemple hotelers, es vegin des de quinze quilòmetres de lluny. D’acord que tothom vulgui publicitar els seus establiments, però entre poc i massa.

De fet, és el de sempre: un equilibri entre el bé comú i el bé individual. Ja prou contaminació lluminosa tenim a la comarca com per què, a sobre, anem llançant més llenya al foc.