15 de març 2016

Espais verds



Dissabte, dia 27 de febrer es va inaugurar el nou parc d’Age. Crec que és un fet que potser ha passat desapercebut però que és una bona notícia, per Age, per Puigcerdà i per la Cerdanya en general.

Per què dic això? Durant molts anys, en època de bonança econòmica, la major part dels municipis cerdans s’han gastat els diners que no tenien per fer obres desproporcionades, com grans pavellons poliesportius infrautilitzats i que després no s’obren perquè costen molt de mantenir. En tot cas, els fem servir a l’estiu, quan arriben els de la segona residència, no sigui que protestin.

Crec que caldria haver invertit molt més en espais verds i de lleure com és el cas dels parcs d’Age i Vilallobent. És cert que calen locals socials, però de vegades ens passem. Si no, només cal passar-se per Prullans i veure que tenen dos locals socials, un d’enorme, que mai no amortitzaran socialment. I Prullans no és el cas més sagnant.

També s’han fet espais verds, però pel general, solen ser l’excepció. Un cas interessant va ser la recuperació a Bellver de les basses de Gallissà, posteriorment deixades de la mà de déu i actualment un altre cop rehabilitades.

Per això trobo bona notícia que es vagin millorant parcs i jardins, perquè vivim en una comarca de muntanya i el que necessitem són més arbres i més flors i menys ciment, tot i que aquest darrer sigu més fàcil de mantenir.