15 de febrer 2016

L’estany de Puigcerdà: un nou protagonisme



L’estany de Puigcerdà és possiblement l’espai més emblemàtic de la Vila. Tot i la seva antiguitat, actualment es trobava un xic desaprofitat. Per sort, diverses iniciatives d’orígens molt diferents l’han revitalitzat.

Primer va ser l’AUCer, que va realitzar un cop l’any a l’estiu un espectacle de grans dimensions a l’entorn de l’estany.

Després, el propi Ajuntament va muntar un Festival Transfronterer d’Arts Escèniques, la major part de les activitats del qual es representen a l’Estany i al parc Schierbeck.

També l’Ajuntament ha realitzat algunes proves d’asfaltat del passeig de circumval·lació a fi que es pugui passejar tranquil·lament tot l’any, fins i tot quan neva i plou. Actualment, com que el caí és de terra, el seu ús queda limitat als períodes de temps sec.

Tradicionalment, durant la Festa de l’Estany, aquest adquiria durant uns dies al mes d’agost, la centralitat de les activitats festives que s’hi realitzaven. Amb la potenciació de la Festa de l’Estany que s’està realitzant actualment, el seu ús s’incrementa.

Finalment, s’està intentant incloure l’estany dins de les proves de natació en aigües gèlides.

Crec que l’espai encara es pot potenciar més i suposo que amb el temps, així es farà, però de moment, la progressió és més que positiva.