27 de novembre 2017

Normalitat



Una de les coses que he pogut detectar darrerament, arran de la situació política convulsa en què vivim, és que moltes activitats culturals han vist afectada l’afluència de públic a la baixa. Sembla ser que la gent no té ganes de sortir.

També m’han dit que es nota al sector hoteler, a la restauració i fins i tot a les botigues. Almenys aquí a Cerdanya, però crec que és un fenomen general de tot Catalunya.

Ho entenc perfectament. Hi ha gent que està de mal humor, cansada, emprenyada… en fi, de mala lluna i no té ganes d’anar al teatre, al cinema o sopar fora de casa. No cal que digui que ho respecto totalment, tot i que crec que és un error.

Més que res, perquè estem perjudicant-nos a nosaltres mateixos. La nostra economia, la nostra cultura, les nostres vides en general. No tot poden ser manifestacions o discusions transcendents sobre el futur del país.

Cal recuperar una mica de serenor i de normalitat. Ens anirà bé a tothom. Tant als que estem compromesos amb el Procés, com aquells que passen olímpicament, com als que estan mig i mig.

Passi el que passi, no serà una cosa a curt termini. Per tant, més val que tinguem paciència i no ens deixem emportar per un estat d’ànim que va des de l’eufòria fins a la depressió o acabarem tots malament del cap.