01 de febrer 2016

ERA, revista de recerca



Una de les principals il·lusions del Grup de Recerca de Cerdanya, el qual presideixo, ha estat des de la seva fundació poder fer una publicació periòdica sobre paper sobre temàtica Cerdanya.

Ara, acaba de nèixer ERA, una revista de recerca cerdana, tant de temes sobre medi natural, com d’història, d’arqueologia, etcètera. Els temes dels quals es nodreix la revista, en format llibre, de fet, són les comunicacions que es van presentar en el marc de les I Jornades d’Estudis Comarcals de Cerdanya, que van tenir lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, el novembre del 2014, amb una gran participació de públic i de ponents.

ERA pretén ara sintetitxar aquell esforç expositiu i presentar les darreres novetats en investigació sobre temàtica cerdana i crec que entre tots ho hem aconseguit.

La idea d’aquest tipus de publicació no és nostra. Hem de reconèixer que la vam copiar descaradament d’una altra que funciona molt bé: l’Interpontes que edita l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, que també es nodreixen d’unes Jornades Comarcals d’Estudis, biannuals, a l’igual que nosaltres.

Esperem que un cop iniciat el procés, aquest es perpetuï i puguem gaudir de l’ERA durant molts anys!