05 de febrer 2016

El nou pàrquing del Museu Cerdà



Volia dir quatre paraules sobre el pàrquing dessota del Museu Cerdà. Després de força temps en obres, sembla ser que està força enllestit, tot i que encara queden alguns detalls per polir i suposo que acabar el pati inferior del Museu, que està connectat amb el nou pàrquing.

El fet que estigui constantment ple de cotxes indica que la gent se l’ha fet seu. De fet, funciona potser massa bé, perquè alguns veïns el fan servir com a pàrquing particular, tot i que són una minoria.

Com que l’ascensor està al costat mateix del pàrquing, el seu ús és encara més intensiu, sobretot des que per la part superior s’ha connectat, des de la plaça d’en Calva amb un altre ascensor panoràmic amb la plaça de l’Alguer. Això fa que en pocs minuts d’estacionar el cotxe al pàrquing, puguis estar ja al nivell del carrer Alfons I.

Val a dir que des que es va obrir el nou pàrquing no paro de sentir comentaris de l’estil: “Ui, aquest pàrquing el faran aviat de pagament”. Pel que tinc entès de l’Ajuntament, no és així, i que duri la cosa, ja que soluciona un problema endèmic d’aparcaments propers al centre de la Vila. El que sí que possiblement acabi passant en breu és que es limiti el temps d’estacionament per evitar que la gent deixi el cotxe un munt de dies.

Problemes també n’hi ha, especialment quan algun dels dos ascensors s’espatlla, sobretot els que comuniquen el Museu amb el pàrquing inferior, ja que el camí alternatiu a peu es troba en condicions pèssimes. Espero que aviat l’Ajuntament hi posi remei.