05 de febrer 2018

Si neva, perquè neva



Sembla ser que hi ha molta gent que no se n’adona que la Cerdanya és una comarca de muntanya. Això deu explicar el fet que quan neva per sobre del que és habitual, les carreteres es col·lapsen, especialment els accessos al túnel del Cadí.

No n’hi ha prou que els serveis meteorològics del país avisin un cop i un altre, fins a a la sacietat, de les possibles i copioses nevades previstes. La gent no capta i en comptes de tornar a casa abans que es posi a nevar, apuren tant com poden.

Una altra cosa que no entenen és que quan neva calen rodes de contacte o cadenes o les dues coses. Sembla ser que és molt divertit tractar de passar per les carreteres nevades sense cap precaució.

Si a això li afegim que darrerament es detecta una certa imprevisió a l’hora de treure les llevaneus de la concessió del Túnel del Cadí, encara empitjora més la cosa.

Pel que fa a les poblacions, passa una mica el mateix: molta gent agafa el cotxe per fer desplaçaments curts dins de les poblacions cerdanes quan no es pot passar per la neu acumulada, i llavors passa el que passa: que les llevaneus no poden passar per fer la seva feina i trobem cotxes travessat pertot arreu. La cosa s’agreuja si això passa en cap de setmana.

En fi, que després la culpa és de tothom menys dels veritables responsables. És més fàcil donar-li la culpa a la DGT o a l’ajuntament de torn (que no estan exempts de culpa, és clar) que no assumir la part de responsabilitat que té cadascú.



2 Comments:

At 8:01 p. m., Anonymous Pere Real said...

És una comprovació o constatació recurrent i endèmic ales nostra contactes.

 
At 3:24 p. m., Anonymous Pere Real said...

És una comprovació o constatació recurrent i endèmic a les nostres contrades. Ara si.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home