25 de febrer 2016

La gestió de la zona blava a Puigcerdà



Fa un any que l’Ajuntament de Puigcerdà va agafar el control de la gestió de la zona blava d’estacionaments a la Vila. La primera mesura que va adoptar l’Ajuntament va ser abaixar considerablement el preu de l’estacionament i no cobrar-lo els diumenges per la tarda ni algun dia festiu significat, com el Nadal.

Tanmateix, la pressió per multar els infractors també ha baixat. Això alguns ho consideren negatiu, però el cert és que vista la voracitat amb què es multava abans, jo crec que és una millora, sempre que la gent no se n’aprofiti de manera descarada.

Bé, doncs tot i la rebaixa del preu i dels nombre d’hores en què es cobra l’estacionament, la recaptació s’ha mantingut constant. Això vol dir que els números s’han fet bé i que ha augmentat la rotació dels aparcaments.

Amb això es confirma que no sempre que es manté una gran pressió recaptatòria és quan s’optimitza allò que s’ingressa i que la gent agraeix –i molt- que no els vagin al darrere per multar-los.

Com sempre, segur que hi haurà gent que se n’aprofitarà i aquests sí que han de ser multats, però en general cal deixar respirar una mica el ciutadà, que ja prou impostos paga.

Finalment, espero que això permeti recuperar part de la clientela que s’havia acabat anant a altres indrets on l’estacionament no estava tan penat.

2 Comments:

At 2:17 p. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric....la zona azul a manos del ayuntamiento está bien, los números si son reales ( haz tú el cálculo, teniendo en cuenta días de lluvia, nieve, de fiesta, primera y ultima hora, sobre todo última hora donde la fixalización es casi inexistente y luego dime cuánto te da por hora, si puede ser real cuando sólo se llena 10 de abril y Cnel Morela, el resto al 50%).

Muchos pueden cuestionar y hasta confundir mis escritos pensando que pongo presión de cara a más recaudación y no, no es así.

Pongo y pondré presión y hasta las últimas consecuencias en que el personal contratado para el mismo cumpla con su trabajo y no se pase entre 1 hora y 2 tomando cafecitos o realizando gestiones personales.

Es más, te invito a pasear en horas de zona azul para que compruebes por tí mismo la ausencia de las mismas en área de trabajo.

Ultimamente paga sólo el vecino responsable, nada más, algunos coches pasan horas o todo el día sin ticket.

Y algo más, pon antención en el aumento considerable ( entre 15 y 20 coches) con el salvo conducto de personas con discapacidad.

 
At 4:19 p. m., Blogger yarhel said...

No te cita explícitamente a ti, Juan Angel. Aunque ya que hablas del tema del salvoconducto, ¿a qué te refieres exactamente? Me consta que en otros sitios, no sé si en Puigcerdà también, hay gente que utiliza el salvoconducto para personas de movilidad reducida sin el menor escrúpulo. No sé si te refieres a eso.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home