13 d’octubre 2016

Gay friendly



Fa uns anys, quan vam començar a muntar el Festival de Curtmetratges des del Grup de Recerca de Cerdanya ens vam plantejar la possibilitat d’especialitzar-lo, o sigui, d’escollir una temàtica concreta. Se’ns va ocórrer, entre altres opcions, la possibilitat de fer-lo sobre temàtica LGTB. Però després de consultar amb diversos actors socials, vam decidir de deixar-ho córrer pel rebuig detectat.

Poc després vam saber que a la Molina es feia un event comercial lligat a l’esquí i al públic LGBT, que més o menys funciona, però que tampoc és per llançar coets.

El cert és que enguany, el turisme gai ha augmentat a Espanya un 28% i mou ja 9.000 milions d’euros d’ingressos, una quantitat gens ni mica menyspreable, i més amb els temps que corren.

La Cerdanya podria beneficiar-se’n, sempre que fos capaç d’oferir alguna cosa interessant a aquest públic. Està clar que penjar només l’etiqueta de “gay friendly” no serveix de gaire cosa si després no ets “gay friendly” de debò.

No sé què opinarà la societat cerdana d’aquest tema. Jo crec que s’ho haurien de pensar molt seriosament i deixar-se de tonteries, perquè és un públic fidel, amb un bon poder adquisitiu i que, a més a més, pot ser fàcilment internacional, cosa que ens interessa molt per desestacionalitzar el turisme de cap de setmana, que sembla ser que és l’únic que tenim amb una certa força.

2 Comments:

At 6:06 p. m., Anonymous jordi said...

M'agrada mes people friendly, sempre he considerat que el fet de fer coses d'aquest tipus, es una mena de discriminació envers al mateix col·lectiu i als que no siguin LGTBI,
Trobo molt mes interessant l'anunci de treure barreres arquitectòniques a Puigcerdà, es mes de l'estil People Friendly.

 
At 6:10 p. m., Blogger yarhel said...

Ja, però una cosa no treu l'altra ;)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home