18 de febrer 2016

Calderada



Puigcerdà té alguna mena de problema amb les festes tradicionals. Pel motiu que sigui, costa de celebrar-les i la gent no hi col·labora gaire. Si no, que els ho diguin als membres de la Comissió de Festes!

Una de les carències que trobo és el Carnestoltes. De fet, si no fos per les escoles, no tindríem res. A altres indrets, com a Bellver, han fet un gran esforç per recuperar el Carnestoltes tradicional pirinenc. En d’altres, com a Alp, la tradició ve de lluny i tenen entre altres actes, un àpat multitudinari el dilluns de Carnestoltes i l’enterrament de la sardina el dimarts següent.

En altres llocs del Pirineu, això de fer una calderada popular per Carnestoltes és força tradicional. En alguns pobles es fa la rostita i en altres no, però la calderada hi és. Em pregunto per què a Puigcerdà no fem quelcom de similar. No costaria tant.

Si fa bon temps, es pot fer a l’aire lliure i si no, és qüestió de cercar un lloc tancat. Si es fa pel Trinxat, que és molt més aparatós, també es podria fer un dinar popular a preus mòdics per celebrar el Carnestoltes.