07 d’abril 2016

Consciència verda



Darrerament, un seguit de notícies semblen haver revifat l’interès per la preservació del medi ambient a la Cerdanya. La més potent de totes elles, potser sigui el de la possible ampliació de l’aeròdrom de Das o l’hipotètic canvi d’usos d’esportiu a comercial, que ha deslliurat les fúries de l’opinió pública cerdana i no cerdana.

Altrament, continua cuejant la il·luminació nocturna de les pistes de Massella i la possible còpia a l’estació de Font-romeu o bé la unió dels dominis esquiables de l’Alta Cerdanya i el Capcir.

I no ens podem oblidar tampoc de la tossuderia de certs sectors polítics per ressuscitar el projecte de Jocs Olímpics al Pirineu, quan a Barcelona no els volen ni en pintura i bona part de la població del Pirineu en desconfia clarament.

Sembla ser que destrossar la comarca per tal que tres o quatre en treguin rendiment econòmic mentre la resta s’ho miren, ha passat ja a la història i no surt gratuïtament. El Conseller Rull ha hagut de recular en el tema de l’aeròdrom –si és que realment hi havia alguna cosa- i la gent no està de punyetes i s’organitza en plataformes ràpidament.

Suposo que la gent intueix que si ens carreguem el que ens queda, serà pa per avui (i per a uns pocs) i gana per demà (per a la resta).

Altrament, també és cert que els que més criden, molts cops no són els habitants del territori, sinó els segons residents, que no volen que els tapin la vista de la casa de la Cerdanya o que els inundin amb sorolls molestos.

En fi, haurem d’estar amatents a veure per on ens la intenten colar la propera vegada…

1 Comments:

At 10:40 p. m., Anonymous jordi said...

Un circuit de motociclisme, que no tenim.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home