27 de juliol 2016

La polèmica de les atraccions



He vist que hi ha un cert debat a les xarxes socials sobre la necessitat de retornar les atraccions de fira de la Festa Major de Puigcerdà al centre històric. Actualment es troben al barri de l’Estació.

S’hi han expressat diferents postures, així que no seré menys i expressaré la meva opinió.

En primer lloc, i en principi, em sembla bé que no tot es concentri al centre històric (plaça Santa Maria, dels Herois, Cabrinetty, del Call). També han de tenir una mica de vida altres llocs com el barri de l’Estació. Així que la idea que hi siguin allà no em sembla malament.

Ara bé, també és cert que quan es van traslladar al barri de l’Estació encara funcionava l’Hospital a la plaça Santa Maria i les atraccions suposaven un cert maldecap per als malalts degut al soroll continuat durant diversos dies. Però és clar, això és un problema que afectarà a qualsevol zona relativament poblada.

Una altra opció era portar les atraccions a prop d’on estavan antigament (al pati que hi havia al costat de l’Estany, actualment desaparegut i integrat dins de l’entorn del parc Schierbeck). És a dir, al passeig de la Sèquia. Però tampoc hem de perdre de vista que es tracta d’una artèria de comunicacions, especialment des que es va obrir l’Hospital Transfronterer.

Puigcerdà no té cap espai cèntric adequat per ubicar una fira –del tipus que sigui- o un parc d’atraccions. Ens hem deixat perdre els pocs espais que hi havia, tot edificant-los. Ara hem d’aguantar-nos amb allò que tenim.

Així que potser el barri de l’Estació no sigui tan mala elecció. Que la gent no hi va? Sincerament, molta gent de Puigcerdà té un sentit de les distàncies molt estrany. A mi, per exemple, em diuen tot sovint que no vénen als actes que organitzem al Museu Cerdà, perquè està “lluny” del centre. En fi, qui no veig que les atraccions al passeig de la Sèquia estiguin més lluny que del barri de l’Estació, especialment des que hi ha dos preciosos ascensors que hi comuniquen. Això sí: quan funcionen.

1 Comments:

At 11:11 a. m., Blogger Juan Amaro said...

Enric, desde mi punto de vista están bien donde están y ante el débil, paupérrimo y más que cuestionable argumento de que los feriantes dejarían de venir, ya lo expuse en mi blog: Hace 13 años las paradas de la feria de noviembre eran incontables y ahora son incontables los que faltan, pero se puede medir en metros, al menos 600 metros menos de paradas.
¿también es problema de ubicación? ¿ o es un conjunto de problemas entre los que pesa el económico y el demofráfico?

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home