05 d’abril 2016

El pont de Sant Martí d’Aravó



S’està parlant recentment de fer unes obres de millora al pont gòtic de Sant Martí d’Aravó, entre els termes municipals de Puigcerdà i Guils de Cerdanya. Una de les propostes d’un sector del món cultural és fer que el pont no sigui transitable als vehicles per tal de preservar-lo millor.

El cert és que és una bona idea d’aquelles que tenen difícil solució. El pont es troba on ha de ser: just al bell mig de tot. O dit d’una altra manera, el barri de Sant Martí ha crescut en funció de la posició del pont. Si ara talléssim la circulació, tindríem un bon problema, ja que produiríem un tall de comunicacions important.

El problema és que a la zona en qüestió no hi ha gaire espai per fer un altre pont, a part del cost important que representaria fer un pont modern a la zona, amb els seus corresponents accessos.

L’ideal seria preservar el pont sense trànsit, però també cal ser realista: no hi ha gaires solucions factibles, per tant, molt em temo, que o algú es treu de la mànega una inversió enorme de calés o la cosa continuarà més o menys tal com és ara.

1 Comments:

At 4:17 p. m., Anonymous jordi said...

Et recomano aquest article de la wiquipedia.
https://es.wikipedia.org/wiki/Puente_de_Alc%C3%A1ntara

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home