09 de maig 2016

Cerdà de l’Any



Hi ha hagut una certa polèmica en la recent concessió del premi Cerdà de l’Any als Xicolaters de Palau. El motiu no és tant el guanyador, que suposo que s’ho ha ben guanyat, com el fet que es varen proposar dues entitats (la guanyadora i l’organització del Festival de Música d’Ix) i un particular (el Sr. Viladesau).

Ho trobo injust. Els col·lectius poden mobilitzar molta més gent en una votació final. Tinc entès que els Xicolaters són un grup de prop de quaranta persones. Així, és molt difícil de competir en igualtat de condicions.

Crec que si es nomenen persones a títol individual, només s’han de nomenar persones. I si s’opta per entitats, doncs només s’ha de proposar entitats i d’una “grandària” similar. De fet, jo el que faria és deixar-nos de romanços i fer el que es feia antigament: que tot ho decideixi un jurat qualificat.

Així ens estalviaríem disgustos o guanyadors estranys, condicionats exclusivament per la seva capacitat de votar en una urna on, altrament, algú controla allò “d’una persona, un vot”?

1 Comments:

At 9:28 p. m., Blogger Bastet37 said...

Hi estic d'acord! No hi ha igualtat de condicions.

Fa falta també un jurat qualificat i he de dir que crec que es pot votat més d'un cop.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home