15 de juny 2016

L’estat dels accessos



Fa uns dies, vam anar en cotxe per la pista forestal de Pi i ens la vam trobar tallada degut a que, per culpa d’uns aiguats, la pista havia desaparegut a l’alçada de la pedrera. Més tard em vaig assabentar que els aiguats havien passat el mes de novembre.

El més interessant del cas és que no hi havia cap avís. Només una petita cinta de plàstic poc abans de l’enfonsament del camí, en un lloc poc adient per donar la volta al cotxe. Em pregunto si costava tant posar un cartell indicador al començament de la pista o tallar-la en un punt millor per poder recular.

Aquestes coses passen sovint, sobretot en algunes pistes del Cadí, amb terrenys calcaris força inestables. Per tant, crec que fóra bona idea de disposar d’algun web o servei on poder consultar l’estat de les pistes i carreteres de la comarca. Així ens estalviaríem disgustos.

Naturalment, un servei així l’hauria de fer alguna institució comarcal, com el Consell comarcal i crec que tindria força utilitat, no només per indicar pistes tallades, cosa que passa relativament poc sovint, sinó l’estat dels accessos a determinats llocs (esglésies romàniques, paratges, etcètera) i tots ho agrairíem molt.