10 d’agost 2016

Canvi de dates de la Festa de l’Estany



He detectat un cert malestar entre determinats sectors de la població pel canvi de dates de la Festa de l’Estany d’enguany, que passa del 21 d’agost al 28 d’agost, perquè es considerava que el dia 21 era massa d’hora.

Un dels arguments que he sentit per justificar el canvi és que si la Festa passa al 28, molts turistes residents a la comarca marxaran més tard. La veritat és que la gent fa vacances tenint en compte criteris molt diferents de quan se celebra la Festa de l’Estany, així que si realment s’han canviat les dates per aquest motiu, em penso que el resultat no serà l’esperat.

Altrament, com més tard se celebri la Festa, més possibilitats hi ha que faci mal temps. Tots sabem com és el final d’agost a la Cerdanya: meteorològicament inestable, sovint amb pluges i fred.

No és el primer cop que es varia la data de la Festa de l’Estany. Enguany també s’ha tingut en compte que els actes festius duren gairebé cinc dies, com la veritable festa Major de l’estiu puigcerdanès i no s’ha volgut que els actes se solapessin amb el cap de setmana festiu del 15 d’agost.

Mai no plou a gust de tothom. Això és ben cert. Però m’agradaria saber exactament si s’ha consultat a tothom o només als quatre botiguers de sempre, per prendre aquesta decisió. En tot cas, esperem que la Festa de l’Estany sigui un èxit i que no ens haguem de penedir d’aquest canvi de dates.